Magister
Magister
Daltonwerkwijze

Dalton is de naam van een stad in de staat Massachusetts in het noordoosten van de Verenigde Staten. In deze stad woonde een lerares, Helen Parkhurst, die een manier van lesgeven bedacht, waarbij wat meer rekening gehouden werd met de verschillen tussen leerlingen. 

Daltononderwijs is een manier van lesgeven, waarbij de leerlingen zelf keuzes mogen maken, waar de leerlingen zelfstandig veel kunnen doen en waar samenwerking gestimuleerd wordt. Er wordt in dat onderwijs geprobeerd rekening te houden met verschillen. Als je dus wat meer moeite hebt met wiskunde kun je daar meer begeleiding in krijgen. En als je goed bent in wiskunde en minder goed in Frans of Engels, dan kun je wat meer Frans of Engels extra goed gebruiken. Dat kan in het Daltononderwijs.  

In het Daltononderwijs gaat het ook om het leren van elkaar, het leren respecteren van elkaar en het samenwerken, want op een Daltonschool wordt de manier waarop iedereen op school met elkaar omgaat heel belangrijk gevonden. Je moet graag naar school willen gaan, omdat je je daar thuis voelt.