Magister
Magister
MTA Nieuws
Uitwisseling MTA groot succes!

Uitwisseling MTA groot succes!

26 oktober 2017

In de week voor de herfstvakantie, van 8 t/m 16 okt, zijn Martin Vader en Linda Maurix met een selectie voetballers uit het 2e leerjaar, vanuit de Maurick Talent Academy, een week op uitwisseling geweest in Detroit (US), waar voetbal centraal stond. Na de vlucht naar Canada is de selectie met SUV's naar Detroit gereden. De acht jongens en twee docenten verbleven in gastgezinnen, welke vereerd waren om een 'Dutch boy' te 'hosten' voor een week.
Gedurende een week hebben zij lessen gevolgd op de 'Detroit Country Day School' - Middle School in Beverly Hills, Detroit, Michigan. Daarnaast werd er iedere dag volop getraind/gespeeld onder leiding van internationale trainers, waardoor hun talent nog verder ontwikkeld werd.
De eerste dag werden zij ontvangen met een 'Family Fued Show' in een theater in de school, waar ter verwelkoming eerst 'The National Anthem' ten gehore werd gebracht en daarna ook 'ons Wilhelmus', ingestudeerd door een muziekleraar met een koor van 15 leerlingen uit de aanwezige 400 leerlingen uit 'the middle school'.
In de klas van hun 'buddy' hebben al onze acht jongens een presentatie over zichzelf en Nederland gegeven. Naast het volgen van lessen op school, de naschoolse sportactiviteiten, de diverse excursies met de gele schoolbus naar o.a. Football stadium, Baseball stadium, Henry Ford Rouge Plant, Henry Ford Museum, Belle Island, Greenfield Village en Motown Museum, hebben zij allerlei leuke activiteiten mogen doen om te ervaren 'what the American boy likes to do', zoals naar een voetbalwedstrijd, bar mitswa, bioscoop, wandklimmen, handvaardigheid, sieraden maken, uit eten, maisdoolhof en pompoenkwekerij.
Kortom een ongelofelijk, geweldig, grote ervaring die zij niet snel zullen vergeten. We kijken uit naar april, wanneer de acht Amerikaanse jongens met hun begeleiders een bezoek aan onze school (en Nederland) zullen brengen.

Bron: Martin Vader en Linda Maurix

Detroit01.jpg

Detroit02.jpg

Detroit03.jpg

Detroit04.jpg

Detroit05.jpg

Terug