Magister
Magister
Maurick Musical

Elk jaar wordt er door leerlingen van Maurick College een musical gemaakt. We lopen mee met de repetitie en première van de musical 'altijd zo gegaan', die in 2019 is opgevoerd.

Zang

Het Maurick College ziet het als een belangrijke taak om alle talenten van leerlingen te ontwikkelen. Het examenprogramma lijkt de nadruk te leggen op de kernvakken, maar een ontwikkeling van de totale leerling is van groot belang. Daarom is er ook een afdeling zang gekoppeld aan de Maurick Talent Academy om zo het verschil te kunnen maken bij de ontwikkeling van zangtalent.

Er zijn 2 programma’s: Explore Programma Zang en een Master Programma Zang.

 Het Explore Programma biedt een oriëntatie op zingen breed voor leerlingen uit klas 1 en 2. Er is aandacht voor elementaire zangtechniek; meezingen met YouTube: hoe zoek je een geschikt lied en oefen je dat; hoe zing je popmuziek; hoe zing je in een koor; hoe schrijf je zelf een lied. Dit programma is op woensdag het derde én het vijfde uur (2 uur dus). In het programma zitten ook een aantal zanglessen door externe professionele zangdocenten die werkt aan de individuele zangtechniek.

 Het Masterpgrogramma heeft als doel het talent van leerlingen als koorzanger te ontwikkelen. Er wordt gericht gewerkt aan het ontwikkelen van zangtechniek, solfège en ensemblezang. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met het Brabantkoor, een professioneel koor. Professionele zangers/docenten uit dat koor verzorgen ook een deel van de stemtraining. Dit programma is op dinsdag het 5e en 6e uur.

Deelname aan de MTA-zang programma’s kost €75,00 per half jaar.

Het MTA-zang programma wordt geleid door muziekdocent en koordirigent Coen Swinkels c.swinkels@maurickcollege.nl