Magister
Magister
Engels

Engels in de onderbouw

VMBO-BB/KB – ONS

VMBO-T – All Right!

De methode ‘All Right!’ is van uitgeverij Malmberg. Het hart van de methode draait om Engelstalige landen, cultuur en literatuur, gekoppeld aan hedendaagse thema’s. Zo wordt niet alleen de taalvaardigheid van de leerlingen versterkt, maar krijgen ze ook een breder wereldperspectief en een solide basis om sterker in de wereld te staan.

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een toets. Naast hoofdstuk toetsen worden ook de vaardigheden geoefend en getoetst.

Tijdens de les is Engels in principe de voertaal.

 

VMBO-T / HAVO – Live Beat

De methode “Live Beat” van uitgeverij Pearson richt zich sterk op de vaardigheden zoals leesvaardigheid en luistervaardigheid maar uiteraard ook op schrijfvaardigheid en gespreksvaardigheid. Daarnaast zijn woordenschat en grammatica essentieel. Deze methode is geschreven in het Engels en biedt daarom naast een goede basis in het Engels ook een goede aansluiting wanneer er wordt overgestapt naar 2h/v waar Cambridge lessen gegeven worden.

Zowel op Magister als op andere, door de docent aangewezen, sites kunnen de leerlingen een grote verscheidenheid aan oefeningen voor alle vaardigheden vinden. Belangrijk, want steeds meer wordt gebruik gemaakt van de digitale snelweg!

Tijdens de les is Engels in principe de voertaal.

 

HAVO / VWO / GYMNASIUM – Cambridge 

Het Maurick College biedt sinds 2015/2016 in de havo/vwo klassen en in de gymnasiumklassen Cambridge English aan. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een Engelse methode. Verder wordt er in de les uitsluitend Engels gesproken. Ook lees- en schrijfvaardigheid krijgen veel aandacht. De kinderen leren hierdoor in een rap tempo Engels waardoor ze snel op een hoog niveau kunnen komen. De leerlingen wordt de mogelijkheid geboden om verschillende internationaal erkende diploma’s te halen van de Universiteit van Cambridge.

Cambridge English biedt veel voordeel bij vervolgopleidingen, die tegenwoordig veelal in het Engels worden gegeven. Globalisering en internationalisering maken een goede beheersing van de Engelse taal onontbeerlijk. Voor meer informatie klik hier.