Magister
Magister

OM-Halder.jpg

Geschiedenis

Heel vaak wordt de vraag gesteld: wat is nu eigenlijk geschiedenis en waarom moeten wij dat allemaal weten?

Tja, een lastige vraag, Geschiedenis is het verhaal van alle levende mensen én van alle mensen die ooit geleefd hebben. Van die mensen en hun levens kun je veel leren. Als je veel weet van de geschiedenis sta je op de schouders van de reuzen uit het verleden. En op de schouders van een reus kun je veel verder kijken…

Stap daarom maar eens in de geschiedenishelikopter om dit verhaal zelf te beleven. Je docent geschiedenis is de piloot, samen maken jullie een reis door de tijd.

We beginnen onze tijdreis in de brugklas en maken de eerste tussenstop in een grot in Zuid Frankrijk, waar de eerste mensen hun mysterieuze tekeningen hebben achtergelaten.

Dan bestemming Egypte! Hier zien we hoe de piramides worden gebouwd en maken we kennis met de grote Farao’s en hun gemummificeerde resten.

We reizen snel verder in de richting van Griekenland, waar we in de hoofdstad Athene de mooie tempels kunnen gaan bewonderen.

In Rome zien we nog net het einde van een spannend gladiatoren gevecht. De toeschouwers roddelen nog na over de moord op Julius Caesar. Zou dit hun vertrouwde Romeinse Republiek niet voor altijd veranderen?

 In Aken staat een riddertoernooi op het punt te beginnen. Nadat de zwarte ridder –zoals het hoort- weer in het stof heeft gebeten stapt iedereen weer in en vliegen we over ons eigen kikkerlandje. Snode Spanjaarden spelen er inmiddels de baas maar Willem van Oranje wil er alles aan doen om ons Nederlanders van deze onderdrukkers te bevrijden.

Daarna rollen er plotseling wat Franse koppen en verschijnen al de eerste dappere soldaten op het Normandische strand. De kogels vliegen ons om de oren… Snel opstijgen maar weer, op naar huis!