Magister
Magister
Muziek

In de muzieklessen wordt gebruik gemaakt van de methode “Intro”. In deze methode wordt vanuit je eigen creativiteit gewerkt. Je gaat zowel musiceren als componeren en zo wordt je wegwijs gemaakt in de diverse onderdelen van muziek. 

Leerlingen kunnen thuis via de site van www.intro-online.nl opdrachten maken en muziek beluisteren. Er staan ook diagnostische toetsen op die de leerlingen kunnen gebruiken ter controle of ze de leerstof hebben begrepen.

In de brugklas ligt de nadruk op de elementaire principes van een muziekstuk: Motief en herhaling, variatie, contrast, vorm en klankkleur. In dit verband maken de leerlingen een muziekinstrument. Sommige daarvan zullen geëxposeerd worden tijdens het jaarlijkse Maurick Muziekconcours, wat medio November zal plaats vinden.

Naast de methode wordt er gezongen en op instrumenten gespeeld en naar muziek geluisterd. Het “luisteren” van muziek is een actieve bezigheid!

Tijdens de Vrije Eindles zullen leerlingen die een instrument bespelen of zingen dit doen in de klas. Alle leerlingen die geen instrument bespelen of zingen vullen zelf 10 minuten van een muziekles op een “leuke” muzikale manier.  

In Dalton kunnen leerlingen diverse keren per week uitleg krijgen of een opdracht oefenen. Er is hiervoor ruim voldoende en een zeer divers instrumentarium aanwezig. Zoals Xylofoons, Klokkenspelen, Drumstel, Gitaren zowel akoestisch als elektrisch, en diverse blaasinstrumenten zoals Saxofoon, Trompet, Trombone, Klarinet en Dwarsfluit.

Daarnaast verzorgt het vak muziek diverse Dalton+ activiteiten zoals  een blazersklas waar leerling een blaasinstrument kunnen leren bespelen, een Blaasorkest, een Koor en een Selectiekoor . Tevens wordt ook het Maurick Theater ondersteund door een eigen orkest  van leerlingen.