Magister Peppels Microsoft 365
Magister Peppels Microsoft 365
Thema-avond (10 november)

Thema-avond (10 november)

13 oktober 2016

Als mijn kind maar doet wat het zelf wil en niet wat anderen willen!

Donderdag 10 november 2016

Een thema-avond voor ouders over ‘pubers en zelfvertrouwen’

Pubers en zelfvertrouwen… hoe zit dat?

Tijdens de puberteit verandert er veel voor onze kinderen en zetten zij grote stappen naar zelfstandigheid. Dat kan ze onzeker maken, ook al verbloemen zij dat soms met een grote mond en veel bravoure. Als ouder wil je graag dat je puber een positief zelfbeeld ontwikkelt en komt te beschikken over zelfvertrouwen en veerkracht. Hierdoor zal je kind beter in staat zijn tot het maken van zelfstandige keuzes en tot het omgaan met lastige situaties. Het zijn belangrijke factoren die bijdragen aan een gelukkig(er) leven.

Maar hoe kun je als ouder je kind hierbij helpen?

Samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert de ouderraad van het Maurick College een thema-avond over dit onderwerp, waarin aandacht voor theorie én praktijk.

Een interactieve avond

In enkele compacte inleidingen zal Loek Schoenmakers vertellen over de ontwikkeling van het zelfbeeld en het zelfvertrouwen bij pubers. Acteurs van Helder Theater zullen de besproken theorie illustreren door het naspelen van allerlei - vaak herkenbare - situaties tussen pubers en ouders in een eigentijds rollenspel. Om te herkennen, te leren, te bespreken, maar ook om te lachen!

Loek Schoenmakers

Loek-Schoenmakers.jpg

Loek Schoenmakers, PhD, zelf ouder van twee puberzonen, werkt al lange tijd binnen het onderwijs en houdt zich de laatste jaren vooral bezig met het begeleiden, coachen en adviseren van scholen en organisaties op het gebied van sociaal veilig klimaat. Hij is gelicentieerd trainer van het op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde programma ‘Werken aan meer veerkracht en zelfvertrouwen voor 10- tot 15-jarigen’.

Helder Theater

De acteurs van Helder Theater spelen themavoorstellingen waarbij zij de toeschouwers actief betrekken. Tijdens het theater gaan zij direct aan de slag met de meningen en suggesties uit het publiek. Thema’s worden uitgediept met kennispartners. De acteurs van Helder Theater zijn professionals die de praktijk kennen. Vanuit een pedagogische of didactische achtergrond benaderen zij iedere doelgroep op een eigen passende manier.

Wanneer :      donderdag 10 november 2016, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Waar:              Maurick College, Titus Brandsmalaan 1 in Vught

Aanmelden? Stuur een e-mail naar thema-avond@maurickcollege.nl en vermeld daarbij het aantal personen. Deelname is gratis. We zien u graag op 10 november a.s. in het Maurick College!

Terug