Magister
Magister

Naar de brugklas

Nog een aantal maanden doorbrengen in groep 8 van je basisschool, waarin nog leuke en memorabele activiteiten zoals kamp en musical plaatsvinden, en dan begint de grote overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Van een of twee juffen (of meesters) naar twaalf of dertien vakdocenten. Van weinig naar best veel huiswerk, van een kleine school dicht bij huis naar een (veel) grotere school, verder van huis. Best een grote overstap dus, maar gelukkig helpen we je daarbij.

Op deze website kun je lezen wat er allemaal verandert, hoe we de overstap zo makkelijk mogelijk maken en je vindt hier ook informatie over hoe het Maurick College als school georganiseerd is. 

 

Kennismakingsdag
Voor alle nieuwe brugklassers organiseren we al een kennismakingsdag voor de zomervakantie. Voor veel kinderen heel spannend, want tijdens deze middag kun je zien wie er allemaal bij je in de klas zitten. Als je heel graag bij een vriendje of vriendinnetje van de basisschool in de klas wil komen, kun je dat bij de aanmeldingen aan ons doorgeven. Wij houden daar dan zo veel mogelijk rekening mee.

Mentor
Ook krijg je tijdens deze eerste kennismakingsdag te horen wie je mentor zal zijn. Een mentor kun je het beste vergelijken met de juf of meester van de basisschool, je ziet hem of haar meerdere keren per week. Deze persoon houdt zich vooral bezig met jouw klas en zal ervoor proberen te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk went aan de nieuwe school. Hij of zij vertelt je hoe je huiswerk moet maken, sust eventuele probleempjes en zorgt ervoor dat je je weg vindt in de nieuwe school. Daarnaast zul je tijdens de kennismakingsmiddag ook de brugklascoördinator voor het eerst zien.

Eerste schooldag
De eerste schooldag ná de vakantie is een introductiedag waarop je jouw nieuwe klas, je mentor met tutoren (leerlingen die in de bovenbouw van het Maurick College zitten) en de school goed leert kennen. Na de eerste schoolweek weet je echt al heel veel over het Maurick College en voel je je al aardig thuis. 

Activiteiten brugklas
In de maand december organiseert het leerlingenbestuur van het Maurick College een spetterend brugklasfeest en in juni wordt een sportdag voor iedere brugklasleerling georganiseerd. Leerlingen die het vak Latijn volgen gaan een dag naar Xanten. Een excursie, die een indrukwekkende bijdrage levert aan jouw klassieke vorming.

Cambridge Engels

Gymnasiumbrochure