Magister Peppels Microsoft 365
Magister Peppels Microsoft 365
Reisverslag Florida 2019

Reisverslag Florida 2019

18 juni 2019

Op 18 april j.l. begon onze reis naar Florida. Wij (8 leerlingen van VWO 5 en HAVO 4) vertrokken om 7 uur op station Den Bosch en vertrokken met de trein naar Schiphol. Na een overstap op het vliegveld van Toronto vlogen we door naar Tampa, Florida. Bij aankomst mochten wij in een Amerikaanse schoolbus naar de ‘Saint Stephens’ college. Daar stonden onze gastgezinnen ons op te wachten.

florida01.jpg

De volgende dag (zondag) hadden we een vrije dag en leerden we ons gastgezin beter kennen. Elke schooldag (maandag t/m vrijdag) volgden wij een programma van 8:00 tot 15:00 uur, waarna de middag door het gastgezin werd verzorgd. De meesten van ons verbleven in een huis op ongeveer een half uur met de auto rijden van de school. Er was ook iemand die een half uur met de schoolbus naar school moest. De gastgezinnen waren allemaal erg gastvrij en vriendelijk. Al snel merkten wij dat het er in de huishoudens anders aan toe ging dan in Nederland. Zo krijgen de kinderen al met 15 jaar rijles van de eigen ouders.

florida02.jpgflorida03.jpg

Op maandag maakten we kennis met de Amerikaanse leerlingen, waarna het programma begon met een schepnettenexcursie, op zoek naar allerlei waterleven. We vingen zeepaardjes, zeesterren, krabben en verschillende soorten vissen. Op dinsdag kregen wij een visclinic waarbij we leerden vissen met een hengel. We kwamen allerlei dingen te weten over beschermingsprogramma’s en regulaties in de vissport. Op woensdag gingen we naar Tampa Bay Watch, waar we ‘oysterdomes’ hebben gemaakt en een practicum hadden over microplastics. Deze oysterdomes zijn van belangrijke waarde omdat ze een hechtingsplek voor oesters vormen. Deze oesters zijn van groot belang voor het zuiver houden van het zeewater in Florida. Donderdag gingen we naar Mote Marine, dat is een onafhankelijke non-profitorganisatie voor zeeonderzoek. Daar mochten we zelf door het aquarium lopen en zagen wij hele mooie vissen en andere zeedieren. Daarna gingen we terug naar school en kregen we wat vrije tijd tot aan de avond. Om 5 uur gingen we met de bus naar een visrestaurant om daar met de groep te dineren. Als laatste activiteit van die dag gingen we op een dolfijnencruise, waar we dolfijnen hebben gespot en een hele mooie zonsondergang hebben gezien.

florida04.jpg

Op vrijdag gingen we naar Ann Marie Turtle Watch, dat is een strand waar we door middel van een spel meer over het leven van schildpad hebben geleerd. Daarna gingen we plastic van het strand halen, wat best wel zwaar was in de brandende zon. Aan het einde van de middag zijn wij het gevonden materiaal gaan onderzoeken.

Op zaterdag hadden wij wederom een vrije dag met het gastgezin. Enkelen van ons gingen naar Busch Gardens, een groot pretpark en andere gingen zwemmen, vissen of met de boot op pad.

Helaas zat toen onze week er weer op en mochten we op zondag weer naar huis. Na een lange vermoeiende vlucht mochten we met een enorme jetlag op maandagochtend weer met de trein naar huis.

We vonden het allemaal een erg leuke week en hebben er veel van geleerd over het milieu en de vervuiling van de zee. We willen graag meneer Van Heeswijk en St. Stephen's Episcopal School bedanken voor het organiseren van deze geweldige reis.

florida05.jpg

Terug