Magister Peppels Microsoft 365
Magister Peppels Microsoft 365
De nieuwe rector stelt zich voor

De nieuwe rector stelt zich voor

5 oktober 2020

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Met dit bericht stel ik me graag aan u voor als nieuwe rector op het Maurick College. Mijn naam is Ben van den Anker, ik ben 53 jaar oud en woon met mijn vrouw en zoon van 17 en dochter van 15 in Duiven, een stad onder de rook van Arnhem. Ik ben geboren en getogen in Gelderland en werk ondertussen al weer bijna 30 jaar in het onderwijs. In deze tijd heb ik tevens kennis mogen maken met het internationaal onderwijs in diverse onderwijssystemen. Een interessant detail is misschien dat ik, met veel plezier, een groot aantal jaren in Zuidoost Azië aan Duitse internationale scholen gewerkt heb. Naast mijn werk ben ik met regelmaat in de buurt van een boek of in de tuin te vinden, als ik niet op de racefiets zit of met onze hond door bos en veld struin.

Ik ben op 1 oktober gestart en ontmoet gedreven mensen met een groot onderwijshart. Het Maurick College is met ruim 2200 leerlingen een grote school met daardoor uitstekende mogelijkheden het onderwijs optimaal aan te laten sluiten bij de leerlingen. Ik ben enorm trots een bijdrage te mogen leveren aan het verder vormgeven en ontwikkelen van betekenisvol onderwijs op deze school met een lange en waardevolle traditie. In een snel veranderende wereld, waarin iedere nieuwe dag steeds minder voorspelbaar lijkt te zijn, wordt de verbinding met de buitenwereld alleen maar belangrijker. Hoe kijken onze leerlingen en medewerkers naar de toekomst en de samenleving? Welke rol zien zij in deze context voor ons onderwijs? Welke ideeën en suggesties hebben zij hiervoor? Ik kijk uit naar deze ontdekkingsreis met leerlingen en medewerkers!

De komende periode staat voor mij vooral in het teken van kennismaking en ontmoeting. Als u contact met mij op wilt nemen kan dat natuurlijk. U kunt mij, gezien de tijd waar we in leven, bij voorkeur bellen of mailen. Ik kijk er naar uit om gezamenlijk met medewerkers, ouders en leerlingen te werken aan goed toekomstbestendig onderwijs!

Met vriendelijke groet,

Ben van den Anker 

Terug