Magister
Magister
Internationalisering

Het Maurick College is een toonaangevende school als het gaat om internationalisering.

Onderbouw

Vanaf de brugklas komen de leerlingen in aanraking met een brede Europese en mondiale visie op actuele thema’s. Via het splinternieuwe vak Burgerschap kunnen alle leerlingen schoolbreed – van vmbo tot en met gymnasium – een groot aantal onderwerpen in groepjes of individueel bestuderen en met elkaar bespreken. Eendaagse excursies en meerdaagse reizen (Barcelona, Expeditie Verdun, Rome, Griekenland, Groot-Brittannië) versterken het ervaren van de wereld buiten ons land. De leerling heeft de mogelijkheid om een driejarige opleiding af te ronden met een Global Citizen School junior-diploma (door Nuffic erkend diploma).

Bovenbouw

Na de derde klas wordt internationalisering echt een persoonlijke keuze. De leerling kan in het 4e leerjaar vwo kiezen voor een cursus sport-science of een cursus citizenship. Bij sport-science gaat de leerling onderzoek doen in het sportieve bereik, waarbij de science vakken (wiskunde, biologie, scheikunde en natuurkunde) worden gecombineerd. Inmiddels is in dit kader het jaarlijks terugkerende Biking project op Tenerife of Mallorca befaamd. In de bovenbouw kan men een internationale reis koppelen aan het profielwerkstuk.

Leerlingen in de vierde klas kunnen ook deelnemen aan het MEP (Model European Parliament). Men debatteert met leeftijdsgenoten over politiek en verdiept zich in de standpunten van verschillende Europese landen. Het MEP 2022/2023 zal georganiseerd worden door het Maurick College.

Talencursus

Op het Maurick College volgen veel leerlingen aparte talencursussen: Goethe (Duits), Delf (Frans), DELE (Spaans) en Chinees (CTC). Cambridge Engels, een zeer belangrijke ondersteuning voor bijna alle internationale leeractiviteiten, met een aanbod in elk leerjaar van havo, vwo en gymnasium.