Magister Peppels Microsoft 365
Magister Peppels Microsoft 365

Schoolgids 2024-2025

Kunst

Het Maurick College ziet het als een belangrijke taak om alle talenten van leerlingen te ontwikkelen. In het examenprogramma wordt de nadruk gelegd op kernvakken, maar het Maurick College vindt het belangrijk dat leerlingen zich ook in de breedte kunnen ontwikkelen in verschillende disciplines. Daarom draagt de Maurick Talent Academy met de disclipline Kunst bij aan de ontwikkeling van kunstzinnig talent.

Binnen de discipline worden de onderstaande programma’s aangeboden:

  • Explore Programma Zang: voor leerlingen in klas 1 en 2.
  • Explore Programma Band: voor leerlingen in klas 1 en 2. Hierbij leren de leerlingen onder begeleiding in een band samen te spelen.
  • Master Programma Zang: voor leerlingen uit hogere klassen waarbij deelname aan het selectiekoor centraal staat.
  • Master Programma Kunst: voor leerlingen in klas 3 en 4 vmbo-t, 4 en 5 havo, 4, 5 en 6 vwo.
Het Explore Programma Zang

Zing je graag? Dan is het Explore Programma iets voor jou! In een programma van 15 lessen ben je met alles bezig wat je voor zingen nodig hebt: zangtechniek, hoe je liedjes uitzoekt, goed met YouTube en live begeleiding meezingt, hoe je zelf liedjes schrijft. Dit mede met begeleiding van een professionele zangdocent. Zo wordt zingen nog leuker! Aanmelden kan vanaf het begin van het schooljaar.

Het Master Programma Kunst: 

-       Portfolio
De leerling creëert een portfolio voor de toelating aan een creatieve vervolgopleiding, waarbij rekening wordt gehouden met alle toelatingseisen. Zowel fysiek als digitaal.

-       Fotografie
Aandacht voor verschillende soorten fotografie, techniek, compositieleer en ontwikkeling van de creativiteit binnen deze kunstvorm.

-       Mode
Ontwerp van mode en kleding aan de hand van de tijdgeest, verschillende contexten, thema's en eigen invulling van de leerling.

-       Grafische vormgeving
Vormgeving en ontwerp van o.a. logo's, posters, huisstijlen, typografie en verschillende druktechnieken. Hierbij wordt er ook digitaal gewerkt. 

Daarnaast krijgen de leerlingen de mogelijkheid om mee te werken aan verschillende kunstprojecten van het Maurick College en externe projecten.