Magister Peppels Microsoft 365
Magister Peppels Microsoft 365
Waanzinnige internationale Water is Life week

Waanzinnige internationale Water is Life week

19 december 2022

Hoe organiseer je een online conferentie die zowel leuk als inspirerend is en die thema’s als bewustwording van een duurzame wereld en lokale waterproblematiek aan de orde stelt? En dat voor de jeugd van een middelbare school? Het Maurick College liet dit op 22,23 en 24 November succesvol zien met de organisatie van de 5e Water is Life conferentie in samenwerking met Raffles Insitution Singapore. 

 
Het was de eerste keer dat de Water is Life conferentie online plaatsvond. Hoewel de coronapandemie op zijn retour is bleek het organiseren van een internationaal evenement en daarbij ontvangen van scholen nog niet haalbaar. De thema’s die de Water is Life conferentie aan de orde stelt zijn dermate urgent dat er gezocht werd naar een waardevol alternatief. Het doel was een échte conferentie beleving te creëren waarbij leerlingen in staat zijn leeftijdsgenoten te ontmoeten en van elkaars water onderzoek en cultuur te leren.  
 
Tijdens de opening van de conferentie werden deelnemers uitgenodigd om de Water is Life Game te spelen. Deze online game (bereikbaar via www.waterislifeschools.com), brengt leerlingen virtueel met elkaar in contact en waar de speler kan leren van de culturen en lokale waterproblematiek. 
 
Het hoogtepunt van de conferentie ‘het Symposium’ vond tijdens de tweede dag plaats. Tijdens een zevental sessies vonden wereldwijd online en in clusters de presentaties van de onderzoeksresultaten van leerlingen plaats. Iedere presentatiesessie werd bijgewoond door een expert en een drietal juryleden. Deze experts zijn professoren met ervaring in het betreffende onderzoeksgebied van de leerlingen. Het symposium is een soort van competitie waar uiteindelijk na een juryoordeel het beste onderzoek wordt uitgekozen. Het Maurick College heeft daarbij met een onderzoek naar de groei van tomaten een zilveren prijs gewonnen. De echte winnaars komen dit jaar uit Brazilië met een onderzoek naar veranderende ecosystemen en een school uit Thailand met het ontwikkelen van een eenvoudig testmechanisme om de kwaliteit van water te meten. Benieuwd naar deze onderzoeken, kijk dan op onze website!
 
Als onderdeel van de afsluiting van de online Water is Life conferentie werden de scholen getrakteerd met een Save the Date, om in 2024 weer fysiek met leerlingen samen te komen tijdens hopelijk weer fysieke Water is Life Conferentie. 
 

 

Afbeelding1.pngAfbeelding2.jpg
 

Terug