Magister Peppels Microsoft 365
Magister Peppels Microsoft 365
Schoolgids 2022-2023
Internationalisering

Het Maurick College is een toonaangevende school als het gaat om internationalisering.

Vanaf de brugklas komen de leerlingen in aanraking met een brede Europese en mondiale visie op actuele thema’s. Via het splinternieuwe vak Burgerschap kunnen alle leerlingen schoolbreed – van vmbo tot en met gymnasium – een groot aantal onderwerpen in groepjes of individueel bestuderen en met elkaar bespreken. Eendaagse excursies en meerdaagse reizen (Barcelona, Expeditie Verdun, Rome, Griekenland, Groot-Brittannië) versterken het ervaren van de wereld buiten ons land. De school streeft ernaar dat leerlingen hun driejarige opleiding afronden met een Global Citizen School junior-diploma (door Nuffic erkend diploma).

Na de derde klas wordt internationalisering echt een persoonlijke keuze. De leerling kan in het 4e leerjaar vwo kiezen voor een cursus sport-science of een cursus citizenship. Bij sport-science gaat de leerling onderzoek doen in het sportieve bereik, waarbij tal van science vakken (wiskunde, biologie, scheikunde en natuurkunde) worden gecombineerd. Inmiddels is in dit kader het jaarlijks terugkerende Biking project op Tenerife of Mallorca befaamd. Deze cursus kan worden afgerond met een internationaal profielwerkstuk. In het 5e leerjaar vwo kan een leerling voor het citizenship-programma kiezen. Dan worden mens- en maatschappijvraagstukken bestudeerd waarbij (Europees) burgerschap centraal staat. In de bovenbouw kan men een internationale reis ook koppelen aan het profielwerkstuk. Door samen met leerlingen van een andere school een onderzoek uit te voeren en dit ter plaatse in een vreemde taal te presenteren krijgt een internationale reis een hele nieuwe dimensie.

Op het Maurick College volgen veel leerlingen aparte talencursussen: Goethe (Duits), Delf (Frans), DELE (Spaans) en Chinees (CTC). Cambridge Engels, een zeer belangrijke ondersteuning voor bijna alle internationale leeractiviteiten, met een aanbod in elk leerjaar van havo/vwo/gymnasium.

De rol van het Maurick College in het wereldwijde “Water is Life” project is een traditie geworden. In juni 2016 organiseerde het Maurick College in samenwerking met het Raffles Instituut in Singapore een grote science conferentie in Vught “Water is Life”. Tijdens de Water is Life conferentie in Tokyo in 2018 behaalde onze school de derde plaats. Door de Covid pandemie is reizen lastig geworden. Om toch leerlingen internationaal samen te kunnen brengen, hebben het Maurick College en Raffles Institution Singapore de handen ineengeslagen om in het vierde kwartaal van 2022 een virtuele Water is Life conferentie te organiseren. Door dit virtuele aspect kunnen meer leerlingen dan ooit deelnemen en toch een internationale ervaring rijker worden. Meer informatie over Water is Life is te vinden op www.waterislifeschools.com.