Magister
Magister

We lopen een avond mee met een training van de Maurick Dance Company

Info

Dansen op het Maurick College

Een van de activiteiten waar leerlingen tijdens de daltonuren op het Maurick College voor kunnen kiezen, is het dansen. De belangstelling hiervoor is zodanig dat op school een danscultuur heerst die geleid heeft tot het ontstaan van de Maurick Dance Company. De Company staat voor passie, diversiteit, perfectie, plezier, kracht, lef, enthousiasme en harmonie. De leerlingen van het Maurick College zijn toegewijd en werken hard voor en met elkaar. De danseressen krijgen les in verschillende dansstijlen, van ballet tot jazz, van hiphop tot modern.

Maurick Talent Academy

Uit de Maurick Dance Company worden leerlingen geselecteerd, om eventueel deel te nemen aan het masterprogramma Dans van de Maurick Talent Academy (MTA). De lessen van de MTA worden gegeven in een daltonuur onder schooltijd. Leerlingen die MTA volgen, krijgen de kans om zich verder te ontwikkelen en volgen workshops. Op het Maurick College nodigen wij diverse top-choreografen uit, om workshops te geven aan onze MTA-klassen en selectiegroepen.

Leerschool

Bij de Maurick Dance Company gaat het niet alleen om het dansen, maar ook om samenwerken, discipline, jezelf beter leren kennen en verantwoordelijkheid nemen voor een groep. Oudere leerlingen instrueren ook jongere leerlingen en leren zo ook verantwoordelijkheid te nemen. Leerlingen die daarvoor geselecteerd worden, krijgen ook buiten de reguliere schooltijden danstrainingen.

Dansgroepen

De Maurick Dance Company bestaat uit 13 teams, waaronder 4 selectiegroepen. In deze groepen dansen basisschoolleerlingen, leerlingen van het Maurick College en oud-leerlingen. Onze selectiegroepen worden na het afnemen van diverse audities samengesteld. 

Optredens en wedstrijden

Door het grote talent is de Maurick Dance Company elk jaar opnieuw in staat het publiek te verrassen met meerdere mooie shows. De muziek, het decor en de kleding zijn met zorg uitgekozen, waardoor de performance een verrassend resultaat teweegbrengt. In de afgelopen jaren heeft de Maurick Dance Company veelvuldig buiten school opgetreden. Zo vertegenwoordigde de Maurick Dance Company de gemeente Vught in Oranienburg, maar trad ook op in Barcelona. Daarnaast doet de Maurick Dance Company mee aan wedstrijden.

De Maurick Dance Company staat onder leiding van Sofie Akerboom. De Company groepen trainen op maandag en doen mee aan wedstrijden en verzorgen allerlei optredens.